Björserud Loppis röja rensa tömma dödsbo secondhand
Röja & Tömma Frändefors

Röja & tömma Frändefors

Vi erbjuder kostnadsfria tjänster som att "Röja och tömma" när man vill rensa ur boenden och andra lokaler så som hus, gård, lägenhet, bostadsrätt, sommarstuga, förråd, ladugård och garage i samband med städning, försäljning, flytt eller dödsfall. 


Vår betalning består av lösöret. Vi tar det mesta som är säljbart, inte bara dyrgriparna. Vi kan förmedla kontakt med städbolag så vi kan hjälpa till med hela uppdrag (tex. tömning av ett dödsbo). Vi kan hjälpa till att avlasta för anhöriga vi ett dödsbo då den processen kan vara jobbig - eller så har man helt enkelt inte tid eller möjlighet att ta hand om det själv.


Vi tar även delar av boende om man tex. avser att köra det till återvinningscentral. Vi ser till att det återbrukas via försäljning på vår loppis, secondhand, auktion eller annan nätförsäljning istället för att det skall slängas. Det är förutsatt det finns saker som går att sälja, dvs. vi tar inte skräp. Vårt mål är att allt som vi får in skall återbrukas.


När du beslutat dig för att anlita oss upprättar vi ett avtal med förutsättningarna så att båda parter är överens om när och hur uppdraget skall utföras och när det skall vara klart. 


Svar på de vanligaste frågorna hittar du till höger (dator) eller nedan (mobil)

Förfrågan

Använd gärna detta formulär för förfrågan. Tidaspekten är viktig för oss, då vi ofta flera uppdrag samtidigt. Tömning och städning kräver att man är ute i god tid, minst 1 månad. Vi är gärna med i ett tidigt skede för hjälp er på bästa sätt. 


Givetvis hjälper vi även till om det är akut - om vi kan.

 
 
 
 
 
 
 

Frågor och svar


Köper ni dödsbon?

Vi köper inte upp dödsbon och vi vill inte bygga upp en förväntan hos våra kunder för det är oftast mycket tidskrävande och kostsamt att tömma ett boende. Vi försöker se värdet i lösöret så det uppväger kostnad och tid för hela processen med tömning, transport, lagring, sortering, skräphantering, och försäljning. Vi tar risken och utmaningen med att försöka sälja lösöret. Det innebär också att det kan dröja lång tid innan vi får betalt för utfört arbete. Att tänka på är att rot- och rut avdrag inte gäller efter dödsfallet. I undantagsfall köper eller förmedlar vi försäljning på enstaka saker från ett dödsbo.


Hur små - stora uppdrag tar ni?

Vi är intresserade av alla typer av uppdrag - allt från ta hand om en flyttlåda med saker till rensning efter en samlare. Givetvis är varje uppdrag unikt och våran tid är begränsad. Vi har erfarenhet av tömning av kompletta dödsbon.


Stödjer ni någon ideell organisation?

Vi donerar löpande saker till Kvinnojouren Duvan. Det är också en del av vårat mål att allt som vi får in skall återbrukas. Under 2021 donerade vi också pengar till Barndiabetesfonden


Hur snart kan ni komma och tömma/hämta?

Hämta saker kan vi normalt sett göra inom någon dag. Större uppdrag bör vi få reda på 4 veckor innan det behöver vara klart. Men fråga gärna. Det beror helt på hur stort uppdraget är och hur mycket bokningar vi har. Det är ofta en lång process med tex. ett dödsbo där bouppteckning etc. skall vara klart. Man får tex. inte ta något från ett dödsbo innan bouppteckningen är klar. Men om det inte är några oklarheter så tar vi gärna en första kontakt - redan innan allt är klart.


Hur gör ni med fotografier vid tömning av ett dödsbo?

Vi tar undan personliga dokument och fotografier i samband med tömning av ett dödsbo så det kan återlämnas till de anhöriga eller (om så önskas) destrueras på ett säkert sätt. Vi kan också leta efter andra tillhörigheter/värdesaker som man inte hittat själv i samband med vi tömmer. 


I vilka områden tar ni uppdrag?

Vi utgår från Brålanda och tar uppdrag i närområdet. Tex. Frändefors - Ris, Ekenäs, Tveten, Dykälla, Forsane, Flicksäter, Timmervik, Selringen, Lövnäs, Binäs, Snixås, Bråtekollserud, Brasmerud Holmen, Dernäs, Årberg, Grunsbo, Högen, Stenshult, Hakerud, Björnerud, Rölanda, Bodande, Tjärtakan, Rösebo, Rotenäs, Bäsingebo, Stigsberget, Dereviken mfl platser. Ni är alltid välkomna med en förfrågan