Röja & Tömma Göteborg & Bohuslän

Vi erbjuder kostnadsfria tjänster som att "Röja och tömma" när man vill ha hjälp med att rensa ur boenden och andra lokaler så som hus, gård, lägenhet, bostadsrätt, fritidshus, sommarstuga, förråd, kontor, ladugård och garage i samband med städning, försäljning, flytt, döstädning eller dödsfall. Vår betalning delvis eller helt av lösöret och eventuell kostnad för tömning varierar från fall till fall. Vi lämnar fast pris efter kundbesök.


Vi tar hand om det som är säljbart. Vi kan förmedla kontakt med städbolag så vi kan hjälpa till med hela uppdrag (tex. tömning av ett dödsbo). Vi kan hjälpa till att avlasta för anhöriga vi ett dödsbo då den processen kan vara jobbig eller så har man helt enkelt inte tid eller möjlighet att ta hand om det själv.


Vi tar även delar av boende om man tex. har saker som avser att slänga. Det är förutsatt det finns saker som går att sälja. Vårt mål är att allt som vi får in skall återbrukas och återanvändas för att minska klimatpåverkan. Vi hämtar kostnadsfritt inom vårt område. Försäljning sker på vår Loppis & Secondhand, Auktion eller annan nätförsäljning.


När du beslutat dig för att anlita oss upprättar vi ett avtal med förutsättningarna så att båda parter är överens om när och hur uppdraget skall utföras och när det skall vara klart.


Svar på de vanligaste frågorna hittar du till höger (dator) eller nedan (mobil)

Förfrågan

Behöver du hjälp med bortforsling och tömning? Använd vårt kontaktforumär eller skicka meddelande till info@bjorserud.se


Tidaspekten är viktig för oss, då vi ofta har flera uppdrag samtidigt. Tömning och städning kräver att man är ute i god tid. Vi är gärna med i ett tidigt skede för hjälp er på bästa sätt. 


Givetvis hjälper vi även till om det är akut - om vi kan.

 
 
 
 
 
 
 

Frågor och svar


Stödjer ni någon ideell organisation?

Vi donerar löpande saker till välgörenhet inom vårt område. Det är också en del av vårat mål att allt som vi får in skall återbrukas.


Kan man lämna in saker hos er?

Ja, det går bra att lämna säljbara saker hos oss. Vi köper normalt inget utan det blir ett bidrag till vår verksamhet och de ideella krafter som vi stödjer i vårt närområde. Vi brinner för återbruk för en minskad klimatpåverkan.


Köper ni dödsbon?

Vi köper dödsbon men det är ofta mycket tidskrävande och kostsamt att tömma ett boende eller byggnad och det kan vara svårt att bedöma. Sedan finns det nästan alltid saker i ett hem som har ett lite högre värde - det är generellt det som en uppköpare är intresserad av, inte att ta hand om allt. Vi försöker se värdet i lösöret så det uppväger kostnad och tid för hela processen med tömning, transport, lagring, sortering och försäljning. Finns det bara skräp eller saker av lägre värde kvar så kommer kostnaden vara högre. Vi tar risken och utmaningen med att sälja lösöret och det innebär också att det kan dröja innan vi får förtjänst på utfört arbete.


Hur små - stora uppdrag tar ni?

Vi är intresserade av alla typer av uppdrag. Allt från att hämta en flyttlåda med saker till rensning efter en samlare. Varje uppdrag unikt och bedöms från fall till fall. Vi har erfarenhet av tömning av kompletta boenden som lägenheter, hus, Ladugård, garage fritidshus, sommarstugor och likande byggnader. Vi tar även rökskadade boenden mot ersättning.


Innehar ni F-Skattesedel?

Ja, vi innehar F-Skattesedel och betalar skatt och moms. Det är olagligt hämta/köpa saker som man avser att sälja vidare som privatperson.


När gäller RUT-avdrag?

Genrellt gäller inte RUT på de förfrågningarna vi får. Man kan få skattereduktion för rot och rutarbeten på adressen man bor och är skriven. Det kan vara aktuellt i samband med flytt. Mer finns att läsa på Skatteverkets hemsida, se nedan.

Kan ett dödsbo få rot- eller rutavdrag? >>

Får man rutavdrag för att forsla bort skräp? >>


Hur snart kan ni komma och tömma/hämta?

Hämta saker kan vi normalt sett göra inom en vecka. Större uppdrag bör vi få reda på 4 veckor innan det behöver vara klart. Det beror helt på hur stort uppdraget är och hur mycket bokningar vi har. Det kan vara en lång process med tex. ett dödsbo. Vi gärna en första kontakt i ett tidigt skede så vi kan planera kommande uppdrag.


I vilka områden tar ni uppdrag?

Vi utgår från Brålanda och tar uppdrag i närområdet. Bohuslän är lite i ytterkant men vi kan vara intresserade av uppdrag i Uddevalla, Hedekas, Dingle, Munkedal, Ljungskile, Lysekil, Brastad, Bovallstrand, Dingle, Rabbalshede, Norra Göteborg, Stenungssund, Fiskebäckskil Smögen, Hunnebostrand, Hamburgsund, Fjällbacka, Grebbestad, Tanum och Hällevadsholm.  Ni är alltid välkomna med en förfrågan

Vi brinner för återbruk

För minskad klimatpåverkan!

Kvinnojouren Duvan Trollhättan Vänersborg dalslanddonera saker röja tömma