Björserud Loppis röja rensa tömma dödsbo
Om oss

Vi som bor på Björserud Gård heter Fredrik och Kikki och vi flyttade hit till Brålanda i Maj 2020. Vi kom från en liten lägenhet i Trollhättan så det blir lite skillnad att flytta till en gård på landet. Vi trivs bra på landet och möjligheterna är oändliga. Hos oss bor också hunden Musse och katterna Sesam och Albus.


Fredrik jobbar som IT-tekniker inom på ett företag i närområdet och på "fritiden" blir det mycket jobb på gården. Kikki har jobbat många år inom detaljhandeln men driver nu sin egna verksamhet med utgångspunkt från Brålanda. Vi blev båda egenföretagare (2021) och nu försöker vi få igång lite olika verksamheter. 


Det är Kikki som du i första hand kommer i kontakt med om du anlitar oss för något uppdrag, annars ses vi kanske på vår loppis!  

Björserud | Brålanda | Vänersborg | Dalsland | Om oss

Björserud gård Historia

Finns en lång Historia om Björserud gård som är belägen i södra delarna av Dalsland, Sundals-Ryrs Socken. Gården tillhörde från början Kyrkan och finns omnämnd i dokument från år 1310 och på 1500-talet angivet som gammalt prebendegods. Efter reformationen militärboställe och  överstelöjtnantsboställe för Västgöta Dals regemente.


Under åren har gården styckats av och förändrats, idag har gården inte så mycket mark men många av dom gamla byggnaderna kvar, även om det har sett helt annorlunda ut förr i tiden. Vid två tillfällen har boningshuset brunnit ner (kanske även fler byggnader) runt 1680 och 1730.

Nuvarande boningshus är byggt 1732 men har ändrats i sitt utseende genom åren. Gården arrenderades ut av staten under 1900-talet. Bilderna är tagen någon gång före 1958 då gården genomgick stora renoveringar

Vet du mer om gården och dess histora? Kanske har du egna bilder som vi kan få ta del av? Skriv gärna om vi får dela dom på vår hemsida