Björserud Logga
Röja & tömma

Röja och tömma

Vi erbjuder kostnadsfria tjänster som att "Röja och tömma" när det gäller att tömma boende, sommarstuga, förråd och garage i samband med städning, försäljning, flytt eller dödsfall.


Vår betalning består av lösöret. Vi tar det mesta som är säljbart, inte bara dyrgriparna. Vi har samarbete med städbolag som gör att vi kan hjälpa till med hela uppdrag (tex. vid tömning av ett dödsbo). Vi kan hjälpa till att avlasta för anhöriga vi ett dödsbo då den processen kan vara jobbig - eller så har man helt enkelt inte tid eller möjlighet att ta hand om det själv. Vi kan även hålla kontakt med hyresvärd etc. så att du slipper det i samband med städning och slutbesiktning. 


Vi tar även delar av boende om man tex. avser att köra det till tippen. Vi ser till att det återbrukas via försäljning på vår loppis / secondhand istället för att det skall slängas på en återvinningscentral. Det är förutsatt det finns saker som går att sälja, dvs. vi tar inte bara skräp. Vi behöver återbruka mera!


När du beslutat dig för att anlita oss upprättar vi ett avtal med förutsättningarna så att båda parter är överens om när och hur uppdraget skall utföras och när det skall vara klart. 


Svar på de vanligasta frågorna hittar du till höger (dator) eller nedan (mobil)


Kontakta oss via telefon 0760-335530 (dagtid) eller via formuläret nedan.

Större uppdrag, tömning av boende, förråd och garage
Kom och hämta! Säljbara saker till vår loppmarknad
Övrigt
 
 
 
 
 
 

Frågor och svar


Köper ni dödsbon?

Nej. Vi vill inte bygga upp en förväntan hos våra kunder för det är oftast mycket tidskrävande och kostsamt tömma ett boende. Att tänka på är att rot- och rut avdrag inte gäller efter dödsfallet, därav kan denna typ av tjänst vara ganska kostsam. Se information hos Skatteverket >> Vi försöker se värdet i lösöret så det uppväger kostnad för tömning, sortering, skräphantering och transport. Vi tar risken och utmaningen med att försöka sälja lösöret. Det innebär också att det kan dröja lång tid innan vi får betalt för utfört arbete.


Hur snart kan ni komma och tömma/hämta?

Hämta saker kan vi normalt sett göra inom någon dag. Större uppdrag bör vi få reda på 2 veckor innan det behöver vara klart. Men fråga gärna. Det beror helt på hur stort uppdraget är och hur mycket bokningar vi har. Det är ofta en lång process med tex. ett dödsbo där bouppteckning etc. skall vara klart. Man får tex. inte ta något från ett dödsbo innan bouppteckningen är klar. Men om det inte är några oklarheter så tar vi gärna en första kontakt redan innan allt är klart.


Tar ni endast hand om skräp?

Vi kan erbjuda den typen av tjänst i området runt Brålanda och Frändefors beroende på dess omfattning. Det är i dagsläget inte vår huvudsyssla men vi hanterar redan det i vår övriga verksamhet. Den tjänsten tar vi betalt för. Rot- eller rut gäller inte för den typen av tjänst.


Hur gör ni med fotografier vid tömning av dödsbo?

Vi tar undan personliga dokument och fotografier i samband med tömning av ett dödsbo så det kan återlämnas till de anhöriga eller (om så önskas) destrueras på ett säkert sätt. Vi kan också leta efter andra tillhörigheter/värdesaker som man inte hittat själv i samband med vi tömmer. 


I vilka områden tar ni uppdrag?

Vi utgår från Brålanda och tar uppdrag i området typ. Frändefors, Färgelanda, Stigen, Dals-Rostock, Mellerud, Vänersborg, Vargön och Trollhättan. I princip i hela Trestad och Dalsland. Undantagsvis tar vi uppdrag utanför området, Ni är alltid välkomna med en förfrågan

Björserud | Brålanda | Vänersborg | Dalsland | Tömma Röja Dödsbo Loppis